Световният №1 в тениса Новак Джокович заяви готовността си да дойде в България и да се изправи срещу родната звезда Григор Димитров в София. В момента двамата участват в демонстративния турнир "Adria Tour", организиран от Ноле в сръбската столица Белград.

"Надявам се, че ще се случи скоро. Аз и Григор говорихме по тази тема и на драго сърце ще дойда да играя с него в София. Трудно ми е точно в този момент да кажа конкретно дали би отнело месеци или дни, но се надявам, че в скоро бъдеще това ще стане", отговори Джокович на въпрос от страна на "24 часа" за това дали би участвал в мач с Григор на българска земя.

"Григор е феноменален човек, изключително добър приятел и аз го ценя много. Както и самият той каза - не му трябваше много време, за да се съгласи да дойде тук. Благодарен съм му от сърце, че дойде да играе в Белград, че ще бъде и в Хърватия", каза още Джокович, потвърждавайки, че Гришо ще участва и в изданието на "Adria Tour" в хърватския град Задар.

Междувременно стана ясно, че заради опасения, свързани с пандемията от COVID-19, мачове от надпреварата в Черна гора няма да има.

А иначе Джокович, който е носител на 17 титли от Големия шлем, не спря дотук с хубавите думи за Димитров и българския народ като цяло. 

"Той е наш, вие сте наши, ние сме братя. Затова ще бъде хубаво да играя в България", обобщи Ноле.

Джокович и Димитров имат мачове в Белград днес, като вчера и двамата записаха по една победа и една загуба в двубоите си, съответно от група А и група В на "Adria Tour".