Още един от големите в тениса - Новак Джокович, изглежда съвсем не е ентусиазиран от това да отиде да играе в Ню Йорк на турнира US Open.

Сръбският №1 призна за серия телефонни разговори с хора от управата на ATP и организатори на надпреварата от Големия шлем, която засега трябва да е в края на август (31-ви, но не окончателно).

Ноле обаче разкри, че мерките, подготвяни за сигурността на играчите за турнира, минават границите на разумното.

"Получих протокола с подготвяните условия, при които да играем в Ню Йорк и съм доста изненадан - каза Джокович в родната си Сърбия по местния Първи канал. - Няма да имаме достъп до Манхатън, ще спим в хотели до летището, ще ни тестват за вируса два или три пъти седмично... Това са доста сериозни мерки, да не кажа - екстремни.

В добавка, описано е, че можем да вземем с нас в комплекса само един човек. Не цял екип.

Как ще стане това? Всеки от тенисистите има нужда от треньора си, физиотерапевта си и кондиционния специалист, с когото работи. Най-малко от тях тримата, а има и още хора, които са важни.

Това вече безумно и няма да стане.

Говорих с лидерите на световния тенис и те ме уверяват, че в края на август можем да играем, стартирайки в Ню Йорк.

Аз обаче не съм убеден, че искам да направя това, след като се запознах с мерките там. Това е прекалено."

В същото интерю Джокера през смях вметна, че няма проблем да не ходи в любимия си сръбски ресторант в Манхатън (както го прави всяка година) и да не спи в предпочитания си ежегодно хотел за турнира.

С това може да се примири, не е краят на света. Но това с най-важните хора от екипа му, които няма да могат да са с него, е невъзможно.

Преди три дни Рафаел Надал, друг от големите трима в тениса, също обяви нежелание да пътува за US Open. Неговите аргументи бяха, че не се чувства сигурен за здравето си в Ню Йорк към момента, а и не вижда смисъл от турнир без публика.