Новак Джокович се класира за полуфиналите на тазгодишния "Уимбълдън" след комфортна победа на Централния корт срещу Мартон Фучович - 6:3, 6:4, 6:4 в мач, който продължи 2 часа и половина.

Сърбинът се класира за десети път на полуфинал в турнира и продължава успешно да преследва трета поредна титла в Големия шлем в рамките на тази година.

Фучович, който изненадващо отстрани Андрей Рубльов, имаше своите силни моменти в мача, но не успя да затрудни достатъчно световния №1. Може да се каже, че Джокович успя да се пести в големи периоди и да запази сили за евентуалните си оставащи два мача на турнира.

В полуфиналите Ноле ще играе с канадеца Денис Шаповалов, който спечели петсетовата битка срещу Карен Хачанов от Русия с 6:4, 3:6, 5:7, 6:1, 6:4

Срещу унгареца Джокович постигна общо четири пробива и допусна един. Той дойде в първия сет, но в момент, в който Фучович вече го бе загубил - при 1:5. Сърбинът имаше своите затруднения да затвори първия сет, въпреки голямата преднина и му трябваха общо шест сетбола.

Във втория сет имаше проблеми само в първия гейм, когато трябваше да спасява общо четири брейкбола. Късен пробив му донесе успеха.

Третият сет бе по-комфортен от втория - постигна ранен пробив и го запази до края на срещата без да изразходва кой знае какви сили.