Новак Джокович няма да играе на турнира от Мастърс сериите в Мадрид, който започва в неделя.

Това съобщи вестник "Марка" от испанската столица, като се позовава на източник в ATP.

Причината за отказа на световния №1 не е ясна, а се очакваше той да брани титлата си на надпреварата. Джокович спечели трофея в Мадрид преди 2 години, а през миналата 2020-а състезанието пропадна, след като пандемията спря спортния живот по света.

Според актуализирания "ковид ранкинг" на ATP, ако пропусне турнира Ноле няма да изгуби всички 1000 точки, спечелени там през 2019-а, а само половината. Вероятно лидерът в световната ранглиста е преценил, че е по-добре да приоритизира някои надпревари в сезона за сметка на други.

През миналата седмица той загуби изненадващо на полуфинал в Белград от Аслан Карацев в турнир от категория 250. А сега е вписан в схемата на втория такъв, който е от 22 май пак в сръбската столица.

И той е от ранкинг 250, при това в седмицата преди "Ролан Гарос", но явно желанието на Новак да спечели пред родна публика е огромно.

Непотвърдено, сърбинът ще защитава титлата си в Рим на Мастърс турнира от 9 май.

Така програмата му за следващия месец е - почивка в седмицата на Мадрид 1000, игра в Рим 1000, седмица почивка, Белград 250, а след това веднага влизане в турнира от Големия шлем в Париж. "Ролан Гарос" започва на 30 май.