Новак Джокович предизвика нови притеснения около здравословното си състояние, след като отмени днешната си тренировка в Мелбърн.

Деветкратният шамион от Australian Open започва участието си утре с мач срещу испанеца Роберто Карбайес Баена, а отмнената тренировка изглежда като лош знак в и без това несигурната ситуация около Ноле.

Той не крие, че има болка в подколянното сухожилие, която го мъчи, а феновете се питат дали отменената трнировка е превантивна мярка или състоянието на сърбина се е усложнило.

Първите признаци за контузия се появиха при Ноле преди няколко дни, когато той прекъсна тренирвоката си с Даниил Медведев след само 36 минути. Признаци за травма обаче нямаше в началото на годината, когато сърбинът безапелационно спечели турнира в Аделаида.

На този етап изглежда сигурно, че Джокович ще излезе в утрешния си мач срещу Карбайес Баена, който ще започне около 10 часа сутринта българско време.

Въпросът обаче е дали Ноле ще е в оптимална форма и дали ще може да издържи на високо темпо, ако мачът продължи повече от три сета.

Днес заради травма от турнира се оттегли надеждата на домакините Ник Кирьос, а както знаем заради травма от надрепварата отсъства световният №1 Карлос Алкарас. Джокович бе смятан за абсолютния фаворит за титлата при мъжете, но вече всеки иска да изчака до утрешния мач, където ясно ще си проличи дали наистина проблемът на сърбина е сериозен.