Световният №1 Новак Джокович победи в петък Тайлър Фриц от САЩ и стигна осминафинал, но със сериозни болки и видимо контузен в областта на ребрата.

Очаква се днес да има повече информация за травмата, за която самият сърбин предположи, че има разкъсване на мускулни влакна.

Ноле отмени съботната си тренировка и се остави изцяло в ръцете на докторите, за да знае дали в неделя сутринта (не преди 10,30 българско време) ще може да се изправи срещу Милош Раонич.

Ще има две сесии от масажи, преглед и сериозна терапия с медикаменти, за да се разбере дали може да играе.

Осминафиналът е поредна стъпка към защита на титлата за Джокович, но ако състоянието му не позволява, той може да абдикира от нея без игра.

"Болката е голяма, изпих възможно най-силната доза обезболяващи, за да завърша мача", призна след победата в петък лидерът в мъжкия тенис.

Същевременно Крейг Тайли, директор на турнира Australian open, проговори по една от най-обсъжданите теми в Мелбърн за последните часове.

"Не е приятно, защото той е голям шампион и едно от лицата на турнира - каза шефът. - Ще се видя с него в събота, надявам се. Направо не мога да повярвам, че изкара този мач, а и го спечели. Новак е много корав тип, има страхотен характер. Вярвам, че няма да се откаже без игра.

На този корт и в този град той е постигнал някои от най-големите си победи, убеден съм, че иска още една такава на настоящия турнир."