Новак Джокович отвърна подобаващо на неособено уважителните изказвания на Ник Кирьос, направени в интервю от австралиеца преди дни.

Ексцентричният тенисист сериозно охули Ноле и Рафаел Надал за поведението им извън корта, като открито говори за липсата на респект към тях.

Сърбинът коментира темата по време на разговор с репортери в тенис-академията на неговия сънародник Янко Типсаревич.

"Естествено, че научих за думите му. Не мога да обясня нищо от това, което Кирьос говори - каза Джокович. - Преди пет години имахме една среща и разговор с него на четири очи, беше по време на US Open.

Казах му, че разбирам ситуацията му, както и за това, че знам какво е всички да критикуват поведението ти. Аз самият имах такива проблеми в първите ми години в тениса. Предложих му помощ и казах, че съм насреща, ако има нужда от съвет. След този разговор отношението му към мен се промени.

Той не е лошо момче, но очевидно търси внимание с тези изказвания. Аз имам уважение към него и всеки друг в тура, но показва ли той уважение? Не. Ако това е неговият начин да комуникира с околните - ОК. И към това имам необходимия респект, така съм възпитан."

В същото време, по време на поредното прекъсване за дъжд на турнира в Лондон (Куинс), Кирьос отново се прояви.

Интервю, организирано от медийния отдел на надпреварата, бе проведено от малчуган, който просто е фен на тениса.

В него имаше въпрос: Какво мислите за Новак Джокович?

Отговорът - къде на шега, къде на сериозно, си бе типично в стил Кирьос: "За кого?"...