Световният №1 Новак Джокович бе отстранен от US Open, след като удари с топка една от съдийките на крайната линия. Близо месец по-късно, вече на Откритото първенство на Франция, сръбската суперзвезда открито поиска лайнсмените да бъдат отстранени от тениса и да бъдат заменени от машини.

Инцидентът, който изхвърли Ноле от турнира в Ню Йорк се случи на корт "Артър Аш" - един от едва двата в комплекса "Флашинг Медоус", на който имаше съдии по линиите, а не технология, която да върши работата им.

"С цялото ми уважение към традициите и културата на спорта, не виждам смисъл от присъствието на толкова хора на корта във всеки един турнир по света. Особено в тази високотехнологична епоха, в която жиеем", коментира Джокович.

"Технологията е толкова напреднала в момента, така че не виждам причина да продължаваме да държим съдии по крайните линии на корта. Ясно ми е, че всичко струва пари, така че поставяме въпросителна, но скоро няма да има нужда да държим лайнсмените на игрището", добави сърбинът.

В събота Ноле не срещна големи затруднения срещу Даниел Галан от Колумбия и стигна до последните 16 в Париж за единадесета поредна година.