Новак Джокович е наясно кого ще подкрепя огромната част от публиката в неделния финал срещу Роджър Федерер на "Уимбълдън". Швейцарецът е големият любимец на лондонските фенове и Ноле знае отлично, че едва ли повече от 5 процента от тези на Централния корт утре ще викат за него.

"Много добре знам какво да очаквам - сподели с усмивка Джокера след победата си над Роберто Баутиста-Агут на полуфинала в петък. - Играл съм вече срещу Федерер тук. Ще бъде чудо, ако ме подкрепят, но аз мога да се концентрирам достатъчно и в такава обстановка. Имал съм отлична подкрепа през годините на този турнир, но просто хората са големи фенове на Роджър и разбирам добре това."

Ноле и Фед са се срещали 3 пъти на "Уимбълдън" като два от тях бяха финални двубои. И двата ги спечели сърбинът, докато Федерер взе четвъртфинална битка.

В петък публиката викаше яростно и за Агут срещу Ноле, което също не накара световния номер 1 да се разяри.

"Той беше аутсайдер, а хората обичат да стават изненади - усмихна се Новак. - След втория сет, когато той изравни резултата, усещах колко им се иска на феновете да останем на корта за пет сета. Играл съм и преди в такава обстановка, когато не съм любимото момче на публиката."