Американски фен направи всичко по силите си (и на гласа си), за да извади от равновесие Новак Джокович по време на мача му от втория кръг на US Open срещу Талон Грикспоор от Нидерландия.

Виковете на човека от трибуните се чуваха ясно между точките, но по-лошо - и по време на разиграванията, като той видимо бе срещу сърбина. Световният №1 не трепна и спечели с 6:2, 6:3, 6:2, но още по време на мача на няколко пъти се оплака от разсейващите викове край корта.

"Той непрестанно крещи - казваше сърбинът и сочеше към трибуните там, където очевидно бе гласовитият фен. - Нямам против да вика след точките, дори на почивките. Но не и преди да нанеса удар, в разиграването."

При 4:2 в сет №2, Ноле пропусна лесен удар при 30-30 и изригна мощно към арбитъра на стола. Съвсем ясно се чу как точно преди да удари топката, същият глас извика и наруши концентрацията му. Реакцията бе серия ругатни на родния език на Джокович, а после и оплакване (поредно) към съдията.

След това очевидно някой се намеси и човекът или бе изведен, или му бе наложено да мълчи, защото повече не се усети присъствието му. Следващият съперник на Ноле е Кей Нишикори.

Александър Зверев лесно спечели срещу Алберт Рамос-Винолас с 6:1, 6:0, 6:3 само за час и 13 минути, а после се пошегува, че е бързал в играта, за да гледа бейзболен мач на Ню Йорк Метц същата вечер.

Зверев се измайтапи заради въпрос на репортер в деня преди двубоя му, който го пита дали харесва американските спортове, и в частност - бейзбола.

Други резултати от мъжкия турнир на US Open:

Андреа Сепи - Хуберт Хуркач 2:6, 6:4, 6:4, 7:6

Гаел Монфис - Сам Джонсън 7:6, 4:6, 6:4, 6:4

Яник Синер - Захари Свайда 6:3, 7:6, 6:7, 6:4

Денис Шаповалов - Пабло Карбайес Байена 7:6, 6:3, 6:0

Дженсън Бруксби - Тейлър Фриц 6:7, 7:6, 7:5, 6:2

Джак Сок - Александър Бублик 7:6, 6:7, 6:4, 4:6, 6:3.