Новак Джокович постигна втора поредна чиста победа на тазгодишния US Open, като отстрани испанеца Бернабе Сапата Мирайес в три сета.

Сърбинът се нуждаеше от само два часа игра, за да стигне до триумф след 6:4, 6:1, 6:1.

Той продължава да е икономичен в геймовете, които дава на съперниците си (общо 11 засега), а вероятно подобен ще е случаят и в трети кръг, където се изправя срещу сънародника си Ласло Джере.

Резултатът донякъде лъже, тъй като Джокович трябваше да спасява цели шест възможности за пробив пред съперника, като четири от тях дойдоха в последния сет.

Снимка: Getty Images

Световният №76 Сапата Миралес игра достойно, но като специалист на червени кортове той трудно можеше да се противопостави на твърдата настилка.

След края на мача Ноле даде любопитно интервю, в което бе запитан провокативни въпроси, като единият от тях бе дали би победил себе си, но във версията си от преди 10 години.

"Да, бих го отнесъл с 3:0 сета, с лекота. Шегувам се. Не бих играл срещу себе си, но ми се налага да го правя всеки ден. В главата ми и в мислите си. Ако спечеля тази битка, печеля и тази срещу съперника", каза сърбинът.

Днешната победа на Джокович му гарантира връщането на върха в световната ранглиста след края на турнира. В рамките на годината той вече има актив от 40 победи и 5 загуби.