Новак Джокович се надява най-големите му съперници да бъдат до него, когато дойде денят, в който ще прекрати кариерата си на професионален тенисист. Сърбинът сподели това, вдъхновен от раздялата на Роджър Федерер със спорта по време на "Лейвър Къп" в Лондон. Джокера буквално изгледа от първия ред последната среща на Фед, която бе на двойки заедно с Рафаел Надал.

Сърбинът стана свидетел на всички емоции, през които преминаха двамата големи съперници при поражението си на двойки от американците Франсис Тиафо и Джак Сок.

"Моментът беше наистина трогателен и много емоционален. Виждайки децата и семейството му там, това също бе вълнуващо. Замислих се как бих изглеждал аз, когато се сбогувам с тениса. Определено има нещо, което искам и освен моето семейство и най-близките ми, бих искал най-големите ми съперници също да присъстват там. Това ще направи всичко още по-специално и ще добави още по-голямо значени към този така или иначе специален момент", каза сърбинът, който ще участва на турнир от категория АТР 250 в Тел Авив тази седмица.

Джокович ще играе както на сингъл, така и на двойки. На пресконференцията си Ноле също добави, че неговият най-голям съперник също е Рафаел Надал, точно както бе и с Роджър Федерер.

"Изиграхме повече мачове един срещу друг от което и да било друго съперничество в историята на тениса. И още продължаваме. Надявам се, че ще имаме възможността да играем още много пъти, защото това е наистина вълнуващо - както за нас, така и за феновете", сподели още 21-кратният шампион от Големия шлем.

В момента Новак е №7 в световната ранглиста, но в исторически план държи рекорда за най-много седмици като лидер - общо 373. Той изненадващо се включи в турнира от категория АТР 250 в Тел Авив, като все още очаква първия си опонент. Как се развива турнирът вижте тук.