Новак Джокович и Ник Кирьос никога не са били първи приятели, дори напротив.

Отношенията им през годините са минавали през скандали и критики един към друг, а особено директни и остри са били тези от страна на Кирьос към сръбския шампион.

Но очевидно ледът помежду им се стопи след атрактивния финал на "Уимбълдън", който двамата изиграха.

Заслуженият шампион от него стана Новак Джокович, който развълнуван от трофея се изказа ласкаво за опонента си, а в един момент се спря и призна, че никога не е вярвал, че ще каже подобни думи точно за Кирьос.

Сърбинът очевидно бе в доста добро настроение. Той поговори за Кирьос, за годишнината със съпругата си и за мечтата "Уимбълдън".

Снимка: Getty images

"Ник, ти ще се върнеш. Не само на Уимбълдън, но и на финалите. Знам, че е трудно да намериш думи след тежка загуба, но ти доказа защо заслужаваш да бъдеш сред най-добрите играчи в света.

Тази настилка ти пасва, ти и екипът ти направихте най-доброто за този турнир и ти желая всичко най-добро.

Уважавам те много, ти си феноменален играч, изумителен талан и невероятен атлет. Виждам, че ти ще можеш да достигаш до късните етапи на турнирите от Шлема.

Боже, никога не съм вярвал, че ще казвам толкова хубави неща за теб, имайки предвид нашите отношения.

Да, всичко започна в социалните мрежи с това, че победителят черпи вечеря. Може би заради това той загуби. Едва ли ще го направим тази вечер, но ще се случи. Може би е началото на едно прекрасно приятелство.

Няма обаче да отидем на клуб, защото жена ми е до мен и няма как да се случи", каза Ноле във встъпителните си думи.

След това той продължи по-сериозно и сподели:

"Нямам думи в какво се превърна този турнир за мен и семейството ми. Винаги е бил и винаги ще бъде най-специалният замен.

Той ме мотивира да играя тенис. От едно малко планинско курортче в Сърбия видях как Сампръс печели. Тогава накарах родителите си да ми купят ракета и започнах да играя.

Това бе детската ми мечта, но никога не осъзнавах, че ще мога да го печеля. Чувствам се благословен, че съм пред вас с трофея още веднъж.

Без съмнение това е най-специалният тенис корт на света. Това е турнирът с най-голяма история и най-голямо внимание от света.

Родителите ми са туй, оп, и дъщеря ми е тук. Няма пет години и няма право да гледа много мачове. Може би догодина ще гледа повече.

Благодаря на отбора си, синът ми е единственият, който липсва там, може би в момента играе тенис.

Да, за малко да забравя, че днес е годишнината ми. Ще трябва да купя цвета. Или не, този трофей ще бъде подаръкът".

Снимка: Getty images

Думата имаше и винаги колоритният Ник Кирьос, който сподели:

"Няма да лъжа, той е истински бог. Искам да поздравя Новак и всички вас, че организирахте шампионата.

Благодаря и на съдиите, макар винаги да съм имал трудни отношения с тях. Публиката също бе удивителна през тези две седмици.

Не очаквах да играя финал, толкова съм уморен след толкова много тенис. Определено се нуждая от ваканция, но съм много щастлив от резултата си.

Може би повече няма да бъда в тази позиция, но знае ли човек".