Сърджан Джокович, баща на световния номер едно в тениса Новак, даде поредното си интервю с гръмко ехо в местна медия.

Той говори пред канала K1 TV и обяви, че синът му ще играе поне още 2-3 години, за което време ще спечели със сигурност повече трофеи в Големия шлем от Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Тримата сега са равни с по 20, но Ноле остана единствен, който в последните два сезона е постоянен в това да е на корта и да няма проблеми с травми.

"Не е необходимо да си експерт, за да видиш в какво физическо състояние е Новак - каза татко му. - Той спокойно може да играе още 2-3 години на най-високо ниво. И ще спечели поне два пъти "Уимбълдън", както и други титли от Шлема. Нали не се съмнявате в това?

Разбира се, че бе разочарован от загубата на финала на Откритото първенство на САЩ, но е наясно, че тогава Даниил Медведев игра страхотно. Моят син е отгледан и възпитаван да разбира, че в спорта има победи и загуби. Трудно му е да ги приема, но ги има.

Аз съм един от малкото, които имат положителен баланс срещу него в тениса. Би ме за първи път чак, когато бе на 11 години. А след това аз спрях да играя в тренировъчни мачове с него. Така резултатът е към 100-1 за мен."

В типичен стил Сърджан се върна и към бомбардировките над Сърбия от края на 90-те години на миналия век.

"Бяхме ужасени, беше кошмар - каза Джокович-старши. - Една голяма бомба падна в Раковица, прозорците ни бяха изпочупени, а ние тичахме на улицата и се молихме Бог да ни е на помощ. Новак бе на 12 тогава. Никога няма да им простя бомбардировките, никога! Това е травма за цял живот."

Любопитно, така ни бе повдигната темата, която в момента вълнува най-много хората в света на тениса - ваксиниран ли е Ноле и ще играе ли на Australian Open през януари?