Сърджан Джокович отново предприе една от саркастичните си атаки към Роджър Федерер, към когото дори не може да прикрие чувствата си. В последните месеци бащата на световния №1 Новак Джокович на няколко пъти атакува словесно швейцареца.

Актуалните хитове дойдоха в интервю за хърватския канал "Спорт Клуб" в четвъртък вечер, дадено в хотела в Задар.

Сърджан пристигна в града с Ноле, който ще играе от утре във втория кръг от "Адриа Тур", организиран именно от него. На турнира е и Григор Димитров.

"Федерер без съмнение е най-успешният играч в момента - каза сърбинът. - Но това скоро ще се промени. Да, той има 20 титли в Големия шлем, но и Рафа, и Ноле са близо до него. И ще го изпреварят без съмнение.

Защо мислите, че той още играе? Защо изобщо един 40-годишен мъж тича по корта с ракета, защо тренира като луд...? Това го държи - мисълта, че могат да го изпреварят.

Човече, прибери се у дома, приспивай вечер децата, гледай си семейството. Идете на пързалката, на кино. На 40 години си!"

Всъщност, истината изисква да уточним, че Роджър дори не е навършил 39 години (през август и това ще се случи, живи и здрави). А Сърджан не спря дотук.

"Не знам защо Роджър генерира цялата тази антипатия към Новак, а тя ясно се усеща - каза таткото на световния №1. - През годините между тях се установи някакъв взаимен респект, но неговата неприязън не е изчезнала.

За Новак нещата са съвсем различни, той никога не е приемал тениса, титлите и резултатите като въпрос на живот и смърт. Има семейство, има и друг живот.

Неговата кариера е невероятна, а в следващите 2-3 години целта му ще е да спечели още трофеи и да надмине всички. Ще е лудо състезание с Рафа, но има и други отлични по-млади играчи.

Но, уточнявам - за Ноле не е мания на всяка цена да бие рекордите. Синът ми играе тенис и изкарва пари от това в момента, но вече знае какво ще прави и след това.

Той е взел най-доброто от мен и съпругата ми, а ние, смея да твърдя, сме възпитали добре момчето си."