Човек не може да харесва всички спортисти, но Новак Джокович е сред тези, които най-често трябва да преглъщат, че публиката не е на тяхна страна.

През годините сърбинът се научи да трансформира това в свое предимство и да се мотивира по начин, който никой друг тенисист не може да постигне. Вече го владее до съвършенство и до голяма степен публиката му прави услуга.

В интервю на "Уимбълдън" световният №1 разказа как го кара да се чувства това, след като се сблъска с публиката и по време на мача си с американеца Денис Кудла. Там спечели с 3:0, но третият сет бе много напрегнат и в него зрителите бяха на страната на американеца.

"Честно казано е ясно какво се случва. В 90% от мачовете публиката е срещу мен и ми се налага да се справям с опонента ми, но и с нея. Това е нещо, с което свикнах в хода на кариерата ми, но и аз съм човек, който има чувства. Приемам всичко това за нормално. Някои фенове са отдадени на това да ме провокират.

Понякога имам много експлозивни реакции, но това са моменти, в които искам да изразя емоциите си. В разгара на битката трябва да освободиш напрежението. Харесва ми да си мисля, че духът ми наподобява на този на вълците. Когато бях дете, прекарвах много време в планините и ги наблюдавах. Те ме плашеха, но изградихме връзка, която чувствам и до днес.

Имам глад за успехи и тази енергия понякога еволюира в рев на на корта, което ми помага", заяви Джокера.

За него предстои сблъсък с чилиеца Кристиан Гарин в осминафиналите. Вече спечели Australian Open и "Ролан Гарос" и се е прицелил в т.нар. Голям шлем. Засега върви по график.