Новак Джокович се появи за първи път за тренировка на кортовете в комплекса в Ню Йорк, където го очакват две участие в следващите 4 седмици.

Сръбският номер едно в световния тенис проведе занимание от 90 минути на стадион "Arthur Ashe", като бе абсолютно изолиран от всякакви служители и хора от организацията.

С него бяха двама души от щаба му, а дори фотографи не бяха допускани да снимат тренировката. Режимът на проверки на входа на комплекса е невероятно строг, а всеки с достъп е снабден със специален "паспорт", който да позволи да премине бариерите и охраната.

Мерките са изключителни и невиждани досега преди старта на турнира от Мастърс сериите "Western & Southern Open", който започва в четвъртък. Той е в Синсинати по традиция, но заради извънредната ситуация в САЩ с коронавируса, надпреварата сега ще е в Ню Йорк и "ще води" към US Open (от 31 август).

Ноле е един от малкото играчи от топ 10, който се съгласи да участва в двата турнира.

Друг от топ тенисистите, който е записан и за двете надпревари, е Григор Димитров, в момента номер 19 в ранглистата. Букмейкърите определят сърбина като абсолютен фаворит и за двете титли в отсъствието на Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Същевременно легендата Пат Кеш даде своето мнение, след като се запозна лично с условията около и в комплекса в Ню Йорк. Той нарече мерките "пресилени" и дори спомена думата "престараване".

"Видях списъка с процедури за играчите - каза Кеш. - И докато с барикадите, пропускателния пункт и охраната при кортовете някак мога да се примиря, не знам как тенисистите ще издържат на режима в хотела.

Ще ги тестват в 6.30 ч сутринта, след което 24 часа те трябва да седят в стаята и да чакат резултатите. Тоест - ден без тренировки.

Очаквам не един и двама да побеснеят от това. Разбирам, че ситуцията е необичайна, но това е тенис турнир. По-добре да го няма, ако ще го превръщаме във военно поделение."