Новак Джокович се завръща на корта седмици, след като стана шампион на Australian Open и след като трябваше да преодолява физически проблеми.

За сръбския №1 в света предстои Мастърса в Монте Карло, който е първият голям турнир на клей кортове.

Във втория кръг на надпреварата Ноле ще се изправи срещу един измежду Алберт Рамос-Винолас и Яник Синер.

В първата си пресконференция на турнира Джокович коментира една от актуалните теми в мъжкия тенис - новината, че чичото и дългогодишен треньор на Рафаел Надал - Тони, вече ще тренира канадския талант Феликс Оже-Алиасим.

"Трудно ми е да си представя, че моят треньор Мариян Вайда ще тренира друг играч докато аз още съм активен. Рафа и Тони от дълго време не работят заедно и вероятно Тони търси ново предизвикателство. Знам, че Феликс в последните години прекара много време в академията на Рафа и е говорил с Тони. Оже-Алиасим е страхотен човек и работи здраво, за да се подобрява. Смятам, че Тони ще допринесе за много позитивни неща в играта и манталитета му", заяви сърбинът.

Той говори и за физическото си състояние:

"Не съм правил нищо различно в подготовката за клей сезона. В моята кариера ми се е случвало да отсъствам и да се връщам в добра форма. Едва ли трябва да правя нещо специално. В Монте Карло съм тренирал много и се чувствам като у дома си. Физически се чувствам добре и ми липсваше да участвам на турнири. Неприятно е, че няма да има публика".

Новак коментира и отлагането на "Ролан Гарос":

"Трудно е да кажем дали това решение е правилно. Нито съм във френската федерация, нито в правителството. Като играчи трябва да приемем решението и да чакаме. През миналата година също го отложиха и условията бяха много различни. През октомври беше много студено. Отлагането с една седмица не би трябвало да е голям проблем. Доколкото разбрах, една от причините е, че може тогава да отхлабят мерките и да се увеличи публиката".