Новак Джокович се появи изненадващо и "извън сценария", за да се включи в шоу мач - част от програмата на демонстративния турнир "Desert Smash".

20-ото издание на забавната "Пустинна класика", в която активни тенисисти играят редом със звезди от киното или бизнеса, е в Палм Спрингс, недалеч от Индиън Уелс.

А именно там от днес започва един от най-големите турнири в сериите 1000 при мъжете и жените.

Джокович замести за няколко минути Франсис Тиафо, за да заиграе в дует с Шарлийз Терон. Холивудската актриса показа умения с ракета в ръка, а в един момент, забелязала липсата на особено усилие у Ноле да гони топката, му подвикна: "Доста мързеливо, приятел! Дай си малко зор!", което разсмя и сърбина, и хората по трибуните.

Благотворителната проява се очаква да събере над 1 милион долара като входни билети и дарения от ВИП-персоните, които присъстваха. Играха още звездата в женския тенис Виктория Азаренка, певецът Гавин Росдейл и други.

От днес обаче Джокович е фокусиран върху поредното си върхово постижение и рекордите, които може да свали в краката си.

Ако спечели титлата в Индиън Уелс, Ноле ще стане единствен с шест триумфа там.

Сега е равен на върха с Роджър Федерер (по 5). Осем години минаха, откакто за последен път сръбският ас вдигна трофея в Рая на тениса, а в последните пет издания дори не игра - веднъж заради травма, веднъж заради анулиране на турнира в пандемията, три пъти заради визовите изисквания за ваксинация във входния режим за САЩ.

В края на идната седмица Джокера на теория може да е третият тенисист в историята, постигнал 1100 победи в тура.

В момента има 1094, а за да спечели титлата в Индиън Уелс му трябват точно шест. Само Джими Конърс с 1274 и Федерер с 1251 имат повече успехи в историята при мъжете от Новак.