Световняит №1 Новак Джокович намекна, че остатък на сезона в познатия ни вид може да няма, а да настъпи масов бойкот на турнири.

Такова е преобладаващото мнение сред водещите тенисисти в света, които не са склонни отново да бъдат подлагани на 14-дневна карантина.

Именно първите им 14 дни в Австралия станаха повод за сериозно мрънкане от страна на играчите, а вече това се смята и за основната причина за десетките контузии от началото на турнира.

Джокович, който също имаше проблеми с контузия, също потърси причината в карантината, защото прекарването на 22 часа от деня в една стая, е тотално различен и непознат начин на живот за професионален спортист.

Той сподели, че колегите му просто ще бойкотират всеки турнир, включващ карантина, като дори предложи повечето турнири до края на годината да се провеждат в страна без ограничения. Предвид липсата на публика, няма особено значение къде се играе даден мач.

"Със сигурност всички играчи изпитваме трудности. Виждате какво става, аз не си спомням толкова контузия за такъв кратък период.

Здравето на играчите е поставено под сериозен риск. Естествено, че отдавам всичко на странните обстоятелства, предхождащи турнира.

Просто ние не сме свикнали на нещо подобно, телата ни не реагират добре.

Говорих с много играчи от тура и преобладаващото мнение е, че сезонът просто може и да не продължи. Просто никой не е готов да изкара нова карантина.

Чакам отговори, защото въпросите са зададени където трябва. Проучваме и вариант с оставане в Австралия", сподели той.