Президентът на международната тенис федерация (ITF) Дейвид Хагърти потвърди пред "Ройтерс", че преговаря за обединяване на Купа "Дейвис" и ATP Cup.

Двата отборни турнира се проведоха в непосредствена близост в края на миналата година и началото на тази, което постави въпроса дали ще продължат да съществуват самостоятелно. Много от тенисистите, сред които и шампионът с Испания Рафаел Надал, изразиха мнения, че няма смисъл от две такива надпревари.

Дебатът по този въпрос ще е основна тема на разговор между двете организации в предстоящите месеци. Идеята на ITF е да се създаде общ супертурнир на националните отбори, съобщава Хагърти.

"В разговори сме с ATP и търсим алтернатива след коментарите от играчите. Смятаме, че има смисъл от такъв нов турнир и ще видим какво ще стане. Не винаги става дума само за пари, но и за календара на играчите", споделя американецът.

По-възможно е преговорите да се окажат успешни и да доведат до супертурнир, който ще се провежда в началото на годината. Припомняме, че ATP Cup донесе престижно участие на България заради резултатите на Григор Димитров. Страната ни бе на няколко точки от класиране на четвъртфинал.