Стан Вавринка е един от малкото хора, които могат да се похвалят с титли от Големия шлем в епоха, в която властват великаните Роджър Федерер, Новак Джоковичи. Рафаел Надал. Всъщност швейцарецът има не една, не две, а цели три титли, при това в три различни надпревари - не е печелил единствено на "Уимбълдън".

Стан даде своето мнение за доминацията на Рафа на "Ролан Гарос". Вавринка спечели в Париж през 2015, а хегемонията на Надал на клея във френската столица определи като "невероятна". 

"13 титли от "Ролан Гарос" вероятно са едно от най-великите постижения в спорта. Рафа прави всичко по невероятен начин. Два пъти играх срещу него там. И двата пъти ме унищожи. Знам колко е трудно да се изправиш срещу него в Париж. Потресаващо добър е", каза бившия №3 в света.

Въпреки всичко, швейцарецът показа уважение и към другите двама от Голямото трио и отказа да назове най-добър измежду тях.

"Трудно е да ги сравняваме. Всички са страхотни. Не мога да кажа кой е най-добър и мисля, че трябва да се наслаждаваме на играта им повече. Все още играят, правят великолепни неща за тениса и спорта като цяло. И на мен ми доставя наслада да ги гледам", каза още той.