Изненадващо или не, експерти не гледат сериозно на Роджър Федерер като възможен победител на започващия в понеделник турнир US Open.

Един от тях - Грег Руседски, направо отписа Маестрото в прогнозната си рубрика в предаване по медията Amazon.

"Не виждам как Роджър може да мине полуфинал - каза британецът. - Той е изиграл два мача на твърди кортове преди Ню Йорк, това не е достатъчно.

азбира се, Федерер си е Федерер, но има и логика в подготовката. Той просто няма да е напълно готов за сериозните изпитания в късните етапи на турнира, особено при петсетови мачове.

Джокович и Надал - това са основните фаворити. Има и няколко от по-младите, които могат да изместят единия от финала. По-скоро Рафа, защото Ноле в момента ми се вижда непоклатим на твърда настилка.

Ако трябва да кажа име, ще посоча Медведев, който е невероятен това лято на твърди кортове. Но дали може да вземе титлата? Обзалагам се, че ще стигне далеч, може би дори до финал с Новак..."

Друго голямо име сред анализаторите - Матс Виландер, също даде своите прогнози за турнира в интервю за агенция EFE.

"Ще съм разочарован, ако някой от по-младите не играе полуфинал - каза шведът. - Имаме нужда от поне един, ако не и двама, различни от стандартните четири, които се очакват на този етап. А те са - Новак, Рафа, Роджър и Стан Вавринка.

Мисля, че Федерер няма сили за крайната победа. Ще съм изненадан и ако стигне финал. Надал е единственият, който може да победи Джокович в пет сета на твърд корт, но... Всъщност има и още един, вероятно - Медведев, поне в момента.

Ник Кирьос? Той показва все повече, че започва да му пука за играта и за победите. Това е позитивен знак, въпреки че поведението му в Синсинати бе ужасно.

Но той има потенциал да направи черен живота на всеки от топ играчите, както и да ги победи."

Букмейкърите дават голямо предимство на Джокович като първи фаворит, втори е Надал, трети - Федерер, а след тях - Медведев.