Австралийският странник в елита на мъжкия тенис Ник Кирьос изговори скандални неща за двама от асовете - Новак Джокович и Рафаел Надал. Ексцентрикът никога не е спестявал мнението си и често е предизвиквал гневни реакции в колеги, но не е ясно от какво е продиктувана тази атака към световните №1 и №2 в момента.

Кирьос участва в популярния подкаст на Бен Ротенберг с име "No Challenges Remaining", посветен на предстоящия "Ролан Гарос". Но темите изведнъж се измениха по време на разговора и излязоха извън турнира в Париж в края на месеца.

Първо на прицел бе Надал.

"Когато бие, той е ОК - каза австралиецът. - Няма да каже нищо лошо, ще похвали съперника си... Но като го победих наскоро, нещата бяха различни. Каза, че аз нямам респект към играта и него. Просто не умее да губи, губи чувство за хумор. И след това излиза прочутият чичо Тони (Тони Надал, дългогодишен треньор на Рафа), който обяснява как ми липсва образование. Идиот такъв, аз съм учил 12 години! Знам, не е приятно, че бих роднината ти, но това е положението.".

Дойде ред и на Новак Джокович, като водещият просто не прекъсваше тирадите на Кирьос, който бе "набрал скорост".

"Той е голям шампион, разбира се. Но имам усещането, че просто е вманиачен на тема да бъде харесван. Иска да е като Роджър Федерер, това е проблемът. На мен никога не ми е пукало за това, но виж при него е мания - толкова силна, че не мога да го понасям. С тези негови сълзливи церемонии след победите му, просто е мелодрама."

Последната мишена бе Фернандо Вердаско, ветеранът, който е пред отказване от тура. "Най-арогантният глупак в цялата група", отсече Ник.

Изказванията на Кирьос идват ден след скандалите в Рим заради завишените цени на билетите от организаторите. Причината за тях бе потвърждението от Роджър Федерер, че ще играе. Това още веднъж доказа, че той е голямата фигура в ATP дори и в момента - и за феновете, и за спонсори и организатори. Нещо, което подразни Джокович и той направи хаплив коментар по темата. Вероятно и това е предизвикало Кирьос да атакува по своя си начин сърбина.