Елица Костова се класира за втория кръг на квалификациите на "Ролан Гарос" и даде отличен старт на българското участие в турнира. Тя надделя с 6:3, 6:2 над 18-годишната Салма Джубри, която се включи в пресявките с уайлдкард.

Костова взе първите четири гейма и нямаше проблеми да спечели първия сет, а във втория 549-ата в световната ранглиста французойка проби за 2:1 и поведе. Но българката доминираше след това, стабилизира играта си и не даде гейм на съперничката.

Костова спечели убедително и бързо - за 78 минути.

Това и носи място във втория кръг от квалификациите, 16 хиляди евро от наградния фонд, както и 20 точки в ранглистата на WTA, в която Елица започна седмицата на 231-ва позиция.

Тя ще очаква победителката от двубоя между Екатерине Горгодзе (Грузия) и Рената Сарасуа (Мексико).

По-късно днес Изабелла Шиникова ще започне своя поход в Париж срещу получилата покана от организаторите французойка Карол Моне.

Новата първа ракета на България Виктория Томова утре ще играе срещу Наталия Вихлянцева (Русия), а Цветана Пиронкова ще започне също във вторник срещу Каролин Долхайд от САЩ.

В квалификациите за "Ролан Гарос" при мъжете попадна за първи път и втората ракета на България Димитър Кузманов, който по-късно днес среща колумбиеца Уго Делиен.