Българската федерация по тенис пусна официална позиция на сайта си след плъзнала из социалните мрежи публикация по повод участието на отбора ни на турнира ATP Cup.

В текста, който е без автор, се описва как федерацията не е платила разходите на състезателите ни и се наложило това да прави звездата Григор Димитров.

Както и, че е отказано да бъде пратен треньор, та тези функции е изпълнявал Кристиан Гро, който е от щаба на Гришо.

В отговора си федерацията прилага регламента на турнира, от който ясно се разбира - разноските се поемат от организаторите, играчите получават от наградния фонд и всичко е уточнено.

Българските тенис ръководители планираха да пратят на надпреварата и Тодор Енев - капитана ни за Купа "Дейвис", но това се оказа напълно безсмислено при условие, че самият Димитров бе вписан като капитан на тима в Австралия.

Това също се разбира от приложения регламент на ATP Cup, като е уточнено: "При избиране на първата ракета за капитан, друг капитан не се избира".

"Във връзка с разпространяваща се грозна фалшива новина във фейсбук за участието на българския отбор на ATP Cup Българската федерация по тенис изказва крайното си възмущение, че авторите на този fake news уронват престижа на българския тенис. Крайно разочароващо е и лековерното споделяне на фалшивата новина, при положение, че всички факти са напълно достъпни и лесни за проверяване, което веднага изобличава откровените лъжи", се пише в позицията на федерацията.

Става ясно, че играчите плащат само разходите по самолетните билети до мястото на турнира, както е при всяко участие в надпревара на ATP. Всичко останало е поето от организаторите.

Долу ви предлагаме и текста, който се появи и се споделя из социалните мрежи, като не е ясно кой е автор. На някои места такъв е подписан като Г. Тойчев, а на други публикацията е анонимна.