Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия.

Маестрото сломи унгареца Мартин Фучович с 4:6, 6:1, 6:2, 6:2 за два часа и 11 минути.

Федерер бе на косъм от отпадане в предишния кръг срещу Джон Милман, когато му се наложи да изиграе пет сета, а тежкият двубой в петък се отрази и на днешното му представяне.

38-годишният швейцарец изненадващо загуби първия сет срещу световния №67. В него Маестрото не демонстрираше обичайното си ниво, а Фучович успя да пробие в седмия гейм, което бе достатъчно за спечелването на сета.

Изненадващото начало обаче събуди Федерер, който вдигна оборотите през втората част, а играта му тръгна по добре познатия начин, с майсторски отигравания и настроение.

При тази ситуация Фучович просто нямаше отговор и логично загуби три последователни сета, без да окаже почти никаква съпротива, мака и да даваше всичко от себе си.

Федерер направи по два пробива и в трите сета, които му бяха достатъчнои за спокойното им спечелване.

Самият той призна след мача, че петте сета срещу Милма, са оказали своето влияние. Нещо напълно нормално, Маестрото все пак е на 38, но продължава да дарява феновете с магията си, преодоля и четвъртия кръг, който се оказа фатален за него преди година.

На четвъртфиналите той ще срещне американеца Тенис Сандгрен. Той е №100 в световната ранглиста, което предполага, че Роджър без особени трудности би трябвало да достигне полуфиналите.

https://widget.enetscores.com/FWDCC0DF3DD4C28B2F">