Големият Роджър Федерер даде едно от неособено честите си интервюта, в които говори не само за спорт, тенис и поредния турнир.

Маестрото разкри неща от живота на семейството си и как изкарва времето с четирите си деца - две двойки близнаци, откакто пандемията спря сезона.

Контузия извади Федерер от рестарта на тенис турнирите, като се очаква той да е здрав за януарското Открито първенство на Австралия, за което изрази надежда пред швейцарската медия "NZZ am Sonntag".

Ето още от любопитното интервю.

"За щастие прекарваме много време заедно, така че Мирка и аз поемаме много отговорности - призна Роджър за графата "личен живот". - Децата ни посещават детска градина, училище или лагер винаги, когато това е възможно в настоящата странна ситуация.

Понякога си ходим на гости с някои от другите родители, като и малките са с нас. Необходимо е децата да общуват помежду си, независимо от мерките срещу заразата.

Искам те да преследват собствените си интереси. По-големите близнаци в момента се учат да свирят на музикални иснтрументи, а и четиримата харесват рисуването.

Естествено, ще има и няколко урока по тенис, но не от мен. Аз няма да ги уча на тенис. Предпочитам да се доверя на професионален треньор за това. А и не мисля да ги притискам да тръгват по моя път."