Легендарният Роджър Федерер заяви, че се надява Новак Джокович да спечели "Уимбълдън" и да изравни осемте му титли от най-емблематичната тенис надпревара.

В момента сърбинът се подвизава в Лондон в опит да спечели 24-ата си титла в Големия шлем и да дръпне с две в тази класация на Рафаел Надал.

"Сега стремежът към тези рекорд до голяма степен се движи от медиите. Аз също имах такъв стремеж, но когато приключиш и се наслаждаваш на играта, гледаш от друга перспектива. Вече си горд от своите постижения. Аз се надявам Джокович да ме изравни. Всичко, което той постига, е тенис история", заяви Федерер в интервю за "Си Ен Ен".

В момента Федерер е именно на "Уимбълдън", където вчера изгледа няколко мача на живо, включително тези на Анди Мъри и Елена Рибакина.

Маестрото беше попитан и дали би станал треньор в бъдеще.

"Мисля, че сегашното треньорство в тура би било трудно за мен. Имам четири деца - момчета на девет години и момичета на 14. Искам да съм с тях и не виждам да обикалям в тура. Ако става дума за менторство или някой дойде в Швейцария за съвет, това би станало в бъдеще.

Но Стефан Едберг също не смяташе, че някога ще стане треньор преди да ме тренира в рамките на две години", призна Роджър.