Роджър Федерер направи интересни прогнози за предстоящия първи голям турнир в тениса за годината.

Шампионът от 2018-а погледна към Откритото първенство на Австралия и нареди няколко имена, за които трябва да следим с особено внимание в Мелбърн от началото на следващата седмица.

"Надал и Джокович очевидно са двама играчи, които са претенденти за титлата - каза Роджър в интервю за CNN. - Бих ги наредил пред мен, тъй като Ноле е просто в неудържима форма. Добавям към тях и Зверев, за когото е дошъл моментът да мине през прага на четвъртфиналите."

Германецът никога не е прескачал този етап на турнир от Големия шлем.

След това обаче имената стават доста по-интересни.

"Стан Вавринка определено е способен да изненада много хора - казва Маестрото. - Виждам с какво желание тренира и е в добро състояние, макар мнозина да не го броят в сметките на фаворитите. Той е човек, способен да стигне много далеч на големите турнири и точно за този, мисля, че ще го направи.

След това идва Алекс Де Минор. Гледах го в Бризбън и Сидни. Харесва ми това, което видях. А и помня как поведе с 2-0 сета срещу Чилич на US Open неотдавна. Много би ми било интересно да се изправя срещу него. А и той е пред собствена публика тук, в Мелбърн."

Последното име също е на австралиец и не по-малко изненадващо.

"Джон Милмън, той също трябва да е в списъка - казва Роджър. - Един от най-трудолюбивите хора в тениса, невероятен в тренировките и подготовката. Имаше големи мачове миналия сезон, особено срещу мен на US Open (Милмън отстрани Роджър тогава - б.а.). Изобщо - австралийците имат доста сериозна група играчи, от тях поне един ще пробие в късните етапи от турнира."