Роджър Федерер няма да се оперира отново, информират швейцарските медии и слагат край на слуховете, че 20-кратният шампион в турнири от Големия шлем има нови проблеми с контузеното си коляно.

39-годишният Федерер се оттегли от участие в първата за годината голяма надпревара - Откритото първенство на Австралия, но причината е недостатъчно добра подготовка. Трета интервенция не се налага. Роджър мина две операции на коляното в последните 9 месеца и не е играл от февруари.

Почти сигурно е, че календарът на легендата за новия сезон ще бъде редуциран и прецизиран, като акцент в него са три специални надпревари. Неговият приоритет за новата 2021-ва година са три турнира - "Уимбълдън", Олимпийските игри в Токио и "Лейвър Къп", на който е съосновател и един от основните организатори.

В Лондон е любимият му турнир, а златният медал от летни игри е единственото значимо отличие, което липсва във визитката на великия играч.

Всички останали състезания от 2021-ва могат да бъдат пропускани, като вероятно Федерер няма да се появи на корта изобщо преди сезона на трева в края на месец май.

Със сигурност не предстои отказване от тениса сега, каквито информации също се появиха в последните дни.

Но е твърде вероятно тази новина да дойде в края на 2021 година, когато най-успешния тенисист на новото време ще е вече на 40.