Все още не е напълно ясна програмата на Роджър Федерер за следващите месеци, но със сигурност той ще мери сили с най-големите на "Ролан Гарос".

Сега за него предстои турнира в Дубай на 25 февруари, където е седемкратен шампион. След това през март са Мастърсите в Индиън Уелс и Маями.

Те предхождат идването на сезона на клей, където Федерер изобщо не игра през миналата година. През тази обаче ще е различно.

Запитан дали може да спечели титлата на "Ролан Гарос" за втори път, швейцарецът прояви самочувствие:

"Бих казал, че да, но ще ми трябва и малко късмет. Ще трябва да започна добре надпреварата, защото пътят е дълъг. Няма да играя само за удоволствието, но ще съм без напрежение и мисля, че ще е интересно.

В Париж винаги получавам страхотна подкрепа, а победата ми през 2009-а бе сред най-големите в кариерата", заяви Маесторто.

Той отговори на въпроса и дали има шанс отново да е №1 в световната ранглиста, както бе преди 12 месеца:

"Винаги е възможно, но ти трябват да спечелиш две, три титли в Шлема поред. - смее се - Сега е по-сложно за мен, защото съм по-стар и играя по-малко. Ранкингът не е приоритет и не мога да имам същите цели като Джокович. На първо време целта ми е да спечеля в Дубай. Да съм №1 отново е почти невъзможно.

Моята основна идея е да съм здрав и да знам, че мога да печеля още турнири. Че мога да бия най-добрите, а всичко, което дойде с това е удоволствие. Дори ранкингът ми да се влоши, това няма да е проблем. Важното е да знам, че мога да спечеля Голям шлем, както се случи преди две години.

Предпочитам да съм 17-и в света и да спечеля Шлем, отколкото да съм трети и да не спечеля нищо", призна швейцарецът.