Роджър Федерер ще пропусне Мастърс турнира в Маями, който започва на 24 март. Новината съобщиха медиите в САЩ, позовавайки се на източници, близки до организаторите на надпреварата.

Очакваше се швейцарецът да играе във Флорида и да защивата титлата, която спечели там през 2019-а. През миналата година турнир в Маями нямаше - точно преди него бе прекъснат сезона заради глобалната пандемия, а след това в календара не се намери възможност за провеждането на Мастърса.

Така Федерер реално се отказва от 1000 точки от актива си - толкова губи от факта, че няма да брани актуалната си титла. Той ще падне поне още с две места в ранглистата след турнира в Маями, защото е сигурно, че и Стефанос Циципас, и Александър Зверев ще го изпревярат дори без игра.

Така вероятно през април Федерер вече ще е номер 7, дори и да спечели титлите и в двете надпревари в Близкия изток, за които се готви от тази седмица - в Доха и Дубай. Той ще се завърне на корта след 13 месеца без игра, а след това планира почивка и няма да пътува от Азия за Америка, за да играе в Маями.

Щабът му е предпочел почивка в Европа за "Ролан Гарос", а след това - и за сезона на трева и "Уимбълдън", който Роджър иска да спечели за девети път.