Вариант Роджър Федерер да се завърне на корта до края на 2020-а не съществува. Това призна дългогодишният член на екипа му Северин Люти.

Маестрото оперира коляното си, но първоначално възстановяването не вървеше по план, което наложи нова интервенция. След нея надеждите да видим швейцарецът на корта бяха малки, а в последното си интервщ Северин Люти внесе повече яснота.

Възстановяването на Федерер след втората операция върви по план, като през август той ще поднови пълноценните си тренировки.

След внимателен анализ обаче той и екипа му са взели решение, по никакъв начин да не се рискува с мачове през 2020-а.

Отложените турнири и неяснотите около бъдещето на настоящия сеон допълнително улесниха решението на Федерер да не играе до Откритото първенство на Австралия през януари.

"Роджър е добре. Дори бих казал много добре, тъй като знаете, че той винаги е позитивен и гледа напред. В момента продължава с физиотерапията, а през последните дни отново започна да работи върху цялостната си физическа форма. Следващата стъпка ще бъде завръщането към тренировките на корт, което ще се случи в средата на август.

Казахме го отдавна и стоим зад думите си: Роджър ще се завърне за Australian Open 2021, ако турнирът се проведе, разбира се. Възможно е Федерер да играе на някои от турнирите в Австралия, предхождащи Australian Open, но това ще бъде решено на по-късен етап. Все още е рано да говорим за това", сподели Люти.