Роджър Федерер определи като повратен момент вчерашния си успех над Камерън Нори на "Уимбълдън".

Маестрото надви британеца в четири сета, като достигна четвъртфиналите на "свещената трева".

Много от феновете на швейцареца се притесняваха, че той няма да успее да изрържи физически толкова дълго в турнира, особено след първия му двобой, в който игра пет сета с Манарино и продължи заради отказването на французина.

"Тази победа означава много за мен. Изиграх страхотен мач, като изключим един от геймовете, в който Нори проби сервиса ми. Той прави много силен сезон до момента и това придава допълнителна стойност на победата ми. Мисля, че този успех ще бъде повратен момент за мен.

Щом мога да победя тенисист от неговата класа, който играе пред родна публика и има много повече мачове от мен през сезона, значи поводите за оптимизъм са сериозни. Той е много постоянен в резултатите си и затова бях много щастлив след мача.

Чувствам се по-силен с всеки изминал ден. В първи кръг имах известна доза късмет. Няма как да знаем какво щеше да се случи в петия сет, но извадих късмет, че той се контузи. Сега чувствам, че отново съм намерил верния ритъм. На старта играх срещу левичар, след това срещу десняк, а сега срещу друг левичар. В някои моменти не отигравам ситуациите по най-добрия начин, но трябва да приемеш това и да продължиш напред. Като цяло нещата се развиват добре за мен. Това може би беше един от първите случаи в кариерата ми, когато умът ми бе напълно прочистен и не мислех за абсолютно нищо по време на разиграванията. Просто бях спокоен и се наслаждавах. Точно това искам. Това е много позитивен знак.

Вече сме на онзи етап от кариерите си, в който не можем да играем и тренираме по начина, по който сме го правили преди. Сега понякога е по-добре да си дадеш почивка, вместо да тренираш един час или да тренираш час и половина вместо три часа. Трябва да правиш компромиси и това усложнява нещата. На нашата възраст вече не участваме и в толкова много турнири - може би в 15 или 20 за целия сезон".