Роджър Федерер написа послание с огромен респект към големия съперник Рафаел Надал, след като испанецът спечели в неделя "Ролан Гарос" за 13-и път.

Титлата означава още 20:20 в съревнованието на двамата за най-много трофеи от Големия шлем. Федерер вече не е сам на върха в тази луда надпревара, от която не бива да изключваме и Новак Джокович с неговите 17 турнирни победи в Шлема.

"Винаги съм изпитвал огромно уважение към моя приятел Рафа както като човек, така и като шампион - написа в Инстаграм Маестро Федерер. - Като мой най-голям съперник в продължение на много години мисля, че двамата си помогнахме взаимно да станем по-добри.

И затова за мен е голяма чест да го поздравя по случай неговата 20-а титла от Големия шлем. Невероятно е, че вече е печелил "Ролан Гарос" 13 пъти, което е едно от най-големите постижения в спорта. Поздравявам и неговия щаб, защото никой не може да постигне такива неща сам. Надявам се, че тези 20 са само още една стъпка от съвместния ни път.

Браво, Рафа! Ти го заслужаваш".

Още на корта Новак също показа класа в изказването си, след като бе пометен за три сета от шампиона.

"Разочарован съм и знам, че трябваше да направя повече - каза сърбинът. - Но Рафа бе невероятен. Той е заслужен шампион, а това е неговата къща. Изключително постижение - 13 титли в Париж..."