Роджър Федерер даде много интересно интервю в дните преди третия турнир от Големия шлем "Уимбълдън".

Световният №3 говори за детството, което е трябвало да жертва, за да започне да се занимава усилено с тенис.

"Няма да лъжа. Минавам през трудни моменти що се отнася до формата ми и не знам кога краят ще дойде. Готино е, защото се радвам на всеки момент на корта. Кариерата ми премина много бързо. Все едно беше вчера, когато бях юноша.

Като дете плачех много, когато бях далеч от семейството и приятелите си. Натъжавах се при пътуванията с влак, но изборът бе мой да жертвам детството си. 15 години давам автографи, защото мечтата ми бе да успея в спорта. На 18 години пробих бариерата топ 100 и вече играех с играчи като Агаси и Сампрас. Беше уникално", категоричен е Маестрото.

Федерер бе запитан и за Лионел Меси, когото той смята за фантастичен спортсмен: "Забавно е, защото никога не съм говорил достатъчно за Меси. Това, което той прави, е да вижда цялата картина, когато е с топка в крака пред вратата. Има няколко опции в главата си и избира правилната. В тениса е същото, но когато си млад, ти е трудно да вземеш правилното решение. С времето и натрупания опит нещата се променят".

Швейцарецът говори и за евентуално приятелство извън корта с някои от тенисистите, след като приключи активната си кариера и в частност Надал.

"Ще дойде денят, в който ще се пенсионирам. Когато това стане, ще дойде въпросът с кой тенисист ще продължа да поддържам контакт и с кой мога да съм истински приятел. Мисля, че Надал ще е един от тях".