Роджър Федерер много рядко говори за евентуалното си отказване от тениса, но в интервю призна, че е все по-близо до края на своята кариера.

Швейцарецът обаче е категоричен, че има още много живот в 38-годишното му тяло и си е поставил още няколко цели, сред които предстоящата Олимпиада в Токио.

Ветеранът, който ще навърши 39 години през август, няма да играе до края на тази година заради претърпяна операция на дясното коляно през февруари и не добра физическа форма.

"Ясно е, че съм към края на своята кариера. Не мога да кажа какво ще е след две години и затова планирам година по година. В момента съм щастлив, но когато тялото започне да ме предава, ще спра. Когато съм стар, ще продължа да играя тенис, но няма да тренирам, а само за удоволствие", признава Федерер.

Той държи рекорда за титли от Големия шлем със своите 20, като води с една на Рафаел Надал. Последните му три титли дойдоха след друга операция на коляното през 2017-а и 2018-а.

Признава, че следващата му голяма цел е Олимпиадата в Токио, въпреки че вече има златен медал от Пекин 2008-а - на двойки.

"Олимпиадата винаги е специална. Вълнувам се какво ще бъде в Токио и се надявам Игрите да се проведат през 2021-а.

Искам медал, независимо дали на сингъл, двойки или смесени двойки. Подготовката ще започне три месеца преди Олимпиадата и не мисля за нея преди този период", завърши Маестрото.