Тийнейджърът Карлос Алкарас продължава да прибавя нови и нови активи към репутацията на феномен в елита на мъжкия тенис, която гради от година.

На 18 испанската сензация е на втори пореден Мастърс полуфинал в Щатите, след като обърна в луд мач Миомир Кецманович - сърбина в отлична форма, на турнира в Маями. Алкарас спечели с 6:7, 6:3, 7:6 и докара до еуфория публиката с отиграванията си, а след мача призна, че се е чувствал, сякаш е играел в родината.

Толкова силна бе подкрепата за него.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ СТРАХОТНАТА ПОБЕДА И ЕМОЦИИТЕ НА АЛКАРАС В МАЯМИ>>>

Кецманович, който е 48-ми в ранглистата, но играе тениса на живота си от началото на годината, докосваше победата при 5:4 и 30-15 в решаващия трети сет, след това пак бе на две точки от нея при 5-3 в тайбрека... Но Алкарас не се предаде.

Гонеше всяка топка, връщаше невероятни удари и сам произвеждаше невъзможни такива - особено лобовете и минаващите, които напомниха най-добрите години на младия Рафа Надал. И друго е сходството, не само националното знаме, под което играят - Карлос никога не се предава, в него има спортна злоба, хъс и амбиция, колкото да захранят цял град.

Такъв беше и остава и днес Надал.

Много неща още има да се променят в играта на тийнейджъра, докато стане той №1 в ранглистата - а в това малко хора се съмняват. Испанецът завърши четвъртфинала с изумителните 52 уинъра, но и с 40 непредизвикани грешки.

Това означава само едно - той не играе на сигурно, а търси само атаката и завършването на разиграването.

На полуфинал го чака шампионът в Маями Хуберт Хуркач, отстранил Даниил Медведев на 1/4-финал.

Полякът е много голяма преграда, но пък през календарната 2022-ра Алкарас е победен само два пъти, като това са сторили Надал в Индиън Уелс (на полуфинал) и Матео Беретини на Australian open (трети кръг).

И двамата са играчи от топ 10, а Хуркач е 13-и в ранглистата...

Самият Карлос е вече №14 и, ако спечели турнира, ще е или на ръба, или в топ 10.

Другата полуфинална двойка е между изненадата в Маями Франсиско Серундоло (№103 в ранглистата) и Каспер Рууд, световния №8.