Анди Мъри прие предизвикателството да отговаря на въпроси на фенове в профила си в Инстаграм, и се получи любопитно. Шотландецът е един от най-големите образи в тенис тура, а обикновено пуска в ход и чувството си за хумор, когато общува в социалните мрежи.

Мъри се готви за US Open, след като два пъти в последните 2 години се отказва, но се връща от тежки травми. Той е №129 в ранглистата в момента, но бе №1 само преди 4 години, след като спечели "Уимбълдън" и игра финали на "Ролан Гарос" и Откритото първенство на Австралия в рамките на много силна 2016-а.

Всъщност, в последните 5 години той остава един от само двамата играчи, печелил турнир от Шлема извън Голямата тройка на Федерер, Надал и Джокович (другият е Стан Вавринка).

Мъри отговори на накои любопитни въпроси от феновете в интервюто. Например:

Най-добрият в историята?

"Серина Уилямс. Тя е номер едно. Остава още една титла от Шлема, за да бие и рекорда, но и това ще стане".

Отговорът е обясним, двамата играха на смесени дуети на "Уимбълдън" миналата година и са в отлични отношения.

Най-подценен играч в тура при мъжете?

"Роберто Баутиста Агут. Той е в топ 20 цяла вечност, нали!? Много постоянен, но никога не в заглавията и под прожекторите."

Любим партньор на двойки?

"Фелисиано Лопес. Всъщност са няколко, но той изглежда най-добре и така двойката ни изглежда добре. Заради него, не заради мен."

Вижда ли се като коментатор по телевизията след края на кариерата?

"Да се виждам - може би, но не се чувам. Имам ужасен глас, мразя го като чуя свое интервю. Мисля, че това не е нещото, което искам да причиня на хората."

Металната пластина (от операциите) в бедрото му реагира на ли на металодетекторите на летищата?

"Всеки път! Ужасно е, постоянно мислят, че крия нещо в джобовете си!"

Треньор - да или не, и ако да, на кого?

"Федерер. Няма съмнение. Бих искал да съм около него, когато тренира. Искам да имам повече време да си говоря за тенис с този човек. Аз ще науча много, той - надявам се, също. И най-важното - ще обера лаврите около него, защото ще спечелим титли!"

Миене на зъбите преди или след закуска?

"Винаги след. Обикновено ям плодове на закуска, а те имат ужасен вкус след пастата за зъби... "