Шампионът на "Ролан Гарос" от 2003-а Хуан Карлос Фереро засипа от комплименти сънародника си Рафаел Надал, който се е запътил към 11-а титла на най-големия турнир в клея.

Фереро, който стигна до №1 в световната ранглиста, смята, че Надал е по-добър играч отколкото бе преди години. Матадора го би общо седем пъти в деветте двубоя помежду им.

"Рафа е наистина неудържим. Подготвен е в пълна степен както физически, така и психически. В такова състояние може да спечели всичко.

Даже мисля, че е по-добър играч, отколкото преди. Зависи от физическото му състояние, но мисля, че може да играе още три или четири години на най-високо ниво.

С неговия стил на игра трябва да е физически безупречен и да се движи добре на корта с висока интензивност", заяви Фереро.

Той коментира и друга наболяла тема - формата на Новак Джокович.

"Много съм щастлив да видя Ноле да играе добре. Според мен може отново да спечели Голям шлем, когато си възвърне самочувствието. Нямам съмнение, че ще се случи".

За Саша Зверев:

"Има прекалено голям натиск от хората за спечелване на титла от Шлема. Все още е необходимо да расте с краката си здраво стъпил на земята.

Трябва да играе силно в първите три сета. Просто победа не е достатъчна. Видяхме това и в Париж".

За Доминик Тийм:

"Може да играе еднакво силно на всички настилки. Не му е нужно да изменя особено стила си на игра. Има много силни удари и се движи много".