Новак Джокович съвсем очаквано отнесе глоба за поведението си по време на финала на "Уимбълдън", който сръбската звезда загуби от Карлос Алкарас.

Причината за глобата е момент от решителният пети сет на мача, в който Джокович бе пробит, а в крайна сметка това се оказа и ключовият момент за неговото поражение.

Алкарас поведе с пробив в петия гейм на този пети сейт, а нервите на Ноле просто не издържаха и запътил се към скамейката, той просто разби ракетата си от мрежата.

Сърбинът с всичка сила удари солидното дървено колче, на което се закача мрежата, а резултатът бе очакван - счупена ракета, както и освирквания от целия корт.

Глобата за Ноле е по-скоро символична, защото организаторите ще удържат 6117 паунда от неговия чек за финалист, който е на стойност 1 170 000 паунда.

Санкцията няма да промени финансовото положение на сърбина, но затвърди тенденцията, че той е може би най-глобявания тенисист в Тура заедно с приятеля си Ник Кирьос.

Според Ноле доста от глобите са пресилени и незаслужени, но едва ли дори и той ще спори около санцкията след финала срещу Алкарас.