Фабио Фонини постигна своята победа №400 на ниво АТР, но горещата кръв на италианеца отново се прояви в пълния си блясък.

Той неведнъж се е замесвал в скандали в своята кариера, а вчера дори съдията на стола Амели Турт трябваше да слиза, за да застане между него и опонента му Алиаз Бедене.

В мач от първия кръг на турнира в Хамбург, Фонини победи Бедене с 6:3, 3:6, 7:6, а след края на мача между италианеца и словенеца избухна разгорещен скандал. Те изпълниха традицията и отидоха на мрежата, където стиснаха ръцете си след драматичния решителен тайбрек, завършил при резултат 7:5, за Фонини, но секунди по-късно скандалът започна.

Видео от случилото се вижте тук!

Претенциите бяха на Бедене, който обвини Фонини, че при една спорна точка е привикал съдийката на стола да погледне отпечатъка от топката по клей корта, но умишлено е показал стар отпечатък на топка в аут.

Това е коствало точка в тайбрека на Бедене, като словенецът изобщо не беше доволен от случилото се.

Но и Фонини е човек, който няма да си замълчи при подобна случка и скандалът започна, а двамата опасно стояха на сантиметри един от друг, засипвайки се в обвинения в лицето.

Това принуди съдийката на стола, която ръководи тазгодишния женски финал на "Уимбълдън", да се опитва да ги разбута сякаш са в бар, а от публиката долетяха и първите освирквания.

След дълъг спор те дори отидоха до мястото на въпросния дискусионен отпечатък, за да поспорят и там.

Цялата разправия продължи над три минути, случилото се помрачи символичната победа №400 в кариерата на Фонини, който е бивш №9 в света.