Един от най-големите таланти в женския френски тенис е всъщност българка.

Това е 17-годишната Сара Илиев, която на 14 беше №1 във Франция при момичетата, а сега получи първия си "уайлдкард" за участие в квалификациите на "Ролан Гарос".

И давамата родители на Сара са българи - майка й Мариана Манавска е бивша баскетболистка, а баща й Емил Илиевфутболист. Тя самата е родена и израсва във Франция.

В момента е №593 в световната ранглиста, но ако преодолее квалификациите ще направи значителен скок не само в ранкинга, но и в развитието си.

Това няма да е единственото българско участие в квалификациите, тъй като засега при мъжете беше потвърдено това и на Адриан Андреев.

За поредна година организаторите на "Ролан Гарос" дадоха "уайдлард" предимно на френски тенисисти. В основната схема изненада е отсъствието на отказващия се Доминик Тийм, Диего Шварцман и Ема Радукану.

Ето кои са с "уайлдкард" в основната схема при жените - Ализе Корне (Франция), Фиона Феро (Франция), Елза Жакемо (Франция), Кристина Младенович (Франция), Клоуи Паке (Франция), Джесика Понше (Франция), Айля Томлянович (Австралия) и Саша Викъри (САЩ)

При мъжете: Терънс Атман (Франция), Ришар Гаске (Франция), Пиер-Юг Ербер (Франция), Харолд Майо (Франция), Николас Морено де Алборан (САЩ), Джовани Перикар (Франция), Александър Мюлер (Франция) и Адам Уолтън (САЩ)

Квалификациите на "Ролан Гарос" започват на 20 май.

ИЗБРАНО