Организаторите на Мастърса в Париж сътвориха сериозен гаф преди един от вчерашните мачове.

При излизането на Жил Симон и Денис Шаповалов на централния корт във френската столица, срещу името на канадеца Шаповалов бе изписана абревиатурата "RUS", използвана за Русия.

Тенисистът първоначално не забеляза грешката, а когато след мача му съобщиха за нея, всичко бе прието с усмивка. Все пак Шаповалов бе в добро настроение, защото бе победителят от сблъсъка, макар това да се случи след отказване на Симон.

Гафът на организаторите обаче си остава доста сериозен, защото канадецът е добре познато име в света на тениса, а към момента е №28 в ранглистата.

Грешката естествено е станала заради името на тенисиста, което е руско. Родителите му са руснаци, но емигрират в Израел след разпада на СССР, а през 1999-а в Тел Авив се ражда Денис.

Няколко месеца след раждането му, те се местят в Канада, където преминава целият съзнателен живот на Шаповалов. Макар да говори отлично руски, той винаги се е определял като канадец и не е имал съмнение коя страна ще представлява.

Доста фенове на тениса се пошегуваха, че Шаповалов е решил да смени националността си преди Купа "Дейвис", където отборът на Русия е един от големите фаворити.