Германецът Ян-Ленард Щруф стигна полуфинал на Мастърса в Мадрид, след като елиминира един от големите фаворити на клей надпреварата Стефанос Циципас - 7:5, 5:7, 6:3.

Намиращият се на 65-о място в ранглистата тенисист, когото сме гледали и на турнира в София преди години, влезе в основната схема след загуба в квалификациите от Аслан Карацев (Русия).

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ ШОКИРАЩАТА ПОБЕДА НА ЩРУФ>>>

Щруф се оказа "щастлив губещ" и се промъкна напред, а след серия победи над съперници, срещу които бе аутсайдер (Сонего, Шелтън, Лайович и Качин), дойде успеха над гръцкия №5 в света.

Така германецът е на полуфинал, а днес там го чака... пак Карацев, по ирония на жребия и съдбата. Ако някой - дори един човек, е предвидил такъв полуфинал в Мадрид, той е със способностите на оракул. 

Двамата играха само преди 9 дни в квалификациите, а руснакът спечели в два сета.

"Тогава ме победи лесно и цяла седмица тук той играе много силно - каза Щруф. - Надявам се този път поне да се противопоставя, но след случилото се днес срещу Стефанос, няма от какво да се притеснявам."

Естествено, огромен фаворит да защити титлата си в Мадрид остана Карлос Алкарас, който ще срещне в другия полуфинал Борна Чорич (Хърватия).