Скандалният Ник Кирьос успява някак да стане център на внимание дори в ден, в който легенди като Рафа Надал и Серина Уилямс са на Централния корт на "Уимбълдън".

Австралиецът е опитал да наплюе фен по време на мача си срещу представителя на домакините Пол Джъб, което бе разкрито след видео, разпространено в социалните мрежи.

Самият Ник не отрече, като изнесе цяла лекция в своя защита. И това бе само "десерт" в един следобен на обиди, скандали с лайнсмени и рефер, реплики с фенове и т.н. от двубоя, който все пак Кирьос спечели в пет сета.

"Нали не мислите, че бих го направил, ако не съм предизвикан!? - отвърна Ник на въпрос за плюнката по човека от трибуните. - Да не съм някой идиот, който просто изригва и беснее срещу хората!? Живеем в ужасни времена, феновете могат да се ругаят и освиркват колкото си искат, правят видео с телефона си на цялата случка и умират от смях, докато гледат после.

Няма никакви граници, просто не съществуват вече. Всички са преминати. Обидите към играчите са ненаказуеми, но тези от нас - да. Призовах няколко пъти да изхвърлят тези, които виждах и чувах да ме обиждат. Как това поведение е приемливо, а моето не е? Принуден съм по цял ден да се примирявам с хейт в социалните мрежи, и не само аз - приятелката ми, родителите ми, всички. Естествено, че в някакъв момент изригвам."

По време на срещата Кирьос нарече един от съдиите на линията "сляп", като го обвини, че не вижда топката.

Друга от лайнсменките бе оприличена на "доносник", след като изтича при арбитъра на стола, за да докладва за грешка при топка на линията. "Какво си мислиш, спазвай това, за което си тук", подвикна австралиецът, което изтръгна нови освирквания от трибуните.

Инцидентът с плюнката обаче е най-сериозен и вероятно санкцията ще е поне 20 000 лири.

През 2010-а бе последният такъв случай на "Уимбълдън", когато румънецът Виктор Ханеску го направи и бе глобен с 15 000. Но от тогава правилата и вписаните финансови наказания се промениха.