Американската тийнейджърка Кори Гоф не пропусна да изрази гражданска позиция след първото си класиране на финал в Големия Шлем.

18-годишната Гоф ще бъде част от финала на "Ролан Гарос", където утре се изправя срещу световната №1 Ига Швьонтек.

Гоф впечатли тенис света с представянето си в Париж, където се превърна в най-младата финалистка в Шлема от Мария Шарапова през 2004-а насам.

Младата американка, която всички определят за "новата Серина", засегна след мача темата с училищната стрелба в родината си, която преди седмица взе 21 невинни живота.

Минавайки покрай камерата, където по традиция победителите от мача се подписват, тя написа: "Мир - спрете стрелбите".

Тя коментира написаното по следния начин:

"Вървейки към камерата наистина не знаех какво ще напиша. Просто ми хрумна, когато хванах маркера.

Усетих, че може би това е точният момент за подобно послание. Тази сутрин се разхождах, попадна ми и нов случай на стрелба, това е истинска лудост.

Хората слагат нас спортистите в кутийка, в която сякаш не може да говорим за политика или за други неща, които се случват в ежедневието около нас.

Двете неща може би трябва да се разделят, но пък в крайна сметка и аз имам гражданска позииця, която искам да изразявам.

Ако спорта ми дава нещо, то това е платформа, а от тази платформа аз искам посланието ми да достигне до повече хора.

Това е проблем, който вероятно съществува и на други места по света, но не както е при нас в САЩ. Наистина нещата излизат от контрол и трябва да се направи нещо", каза тя.