Големият Андре Агаси става част от щаба на Григор Димитров официално, обяви треньорът на българина Дани Валверду.

Американската легенда на тениса е в Париж и участва активно в тренировките на Гришо преди "Мастърс" турнира във френската столица, който започва днес.

"Идеята е моя, поканихме Андре да е част от отбора ни - каза Валверду. - И двамата с Григор сме на мнение, че той ще помогне в няколко аспекта от играта. Двамата се познават от много години, откакто Димитров бе още в юношеските турнири. В добри отношения са. Всички в тима сме развълнувани от това, че ще работим с фигура като Агаси."

Според френския в. "Екип" появата на американеца в щаба е с конкретната цел - да подобри атмосферата и настроението около Димитров, който е в психологическа криза след неособено добрия сезон.

Агаси може да повлияе и технически, като помага особено за подобряването на ретура и втория сервис на българина, твърди изданието. Той ще е по-скоро съветник, консултант, отколкото треньор.

Вероятно между двамата няма да има финансови взаимоотношения и легендата няма да е на платена длъжност, както бе и с Новак Джокович. Агаси бе в щаба на сърбина до миналата година, но не като наставник, а повече като ментор, съветник и човек за детайлите.

Американецът е на 48 години, печелил е 8 титли от Големия шлем (и четирите турнира поне по веднъж), има Олимпийско злато от Атланта 1996, както и три триумфа в Купа "Дейвис".

Смятан е за един от големите гении и идоли в играта, в която е постигнал практически всичко.