Голяма вечер за Виктория Томова се оказа тази на вторник, след като минути преди мача на Лорън Дейвис (САЩ) и Ана Каролина Шмиедлова (Словакия), представителката на домакините се оттегли от участие в турнира в Маями.

Така като "щастлива губеща" в основната схема на надпреварата от ранкинг WTA 1000 бе изтеглена първата ракета на България, загубила часове по-рано своя мач от квалификациите от швейцарката Виктория Голубич.

Томова влезе в корта след полунощ наше време за дебютния си мач в Маями и хвана открилия се пред нея от съдбата шанс с две ръце.

Българката игра вдъхновено и концентрирано, за да спечели със 7:5, 6:2 срещу словачката.

В първия сет нещата тръгнаха лошо, като Шмиедлова проби за 2:0 и държеше нещата в ръце до 4:2, когато дойде рибрейк на Томова. Последва драматична размяна на пробиви в следващите два гейма, но при 5:5 отново удар нанесе първата ни ракета.

Тя затвори тази част от първия сетпойнт за 7:5 след 54 минути екшън.

Вторият сет далеч не бе толкова драматичен, продължил 35 минути и минал през два пробива на Виктория за 2:1 и 4:1, като Шмиедлова бе напълно надиграна.

При 5:1 дойде първият мачбол за българката на подаването на съперничката, но бе пропуснат. Но в следващия гейм Вики сервира отлично, пропусна още един мачбол, за да реализира третия. 7:5, 6:2 за един час и 29 минути при неочаквано появилия се шанс да влезе сред най-силните в Маями!

Така Томова е във втория кръг на основната схема на големия турнир от сериите 1000, където я чака Даниел Колинс (САЩ) - №30 в ранглистата на WTA.

Добрите новини за най-добрата ни състезателка са, че с победата над Шмиедлова тя печели поне 12 места и от понеделник следващата седмица ще е най-малко на 84-о място в списъка на най-добрите тенисистки на планетата. При това - ако не победи Колинс...

Ако го направи, чака я място в топ 70.

Но след случилото се във вторник, когато съдбата подари шанса на Вики, а тя го сграбчи здраво и се възползва от него по най-добрия начин, мечтите са безплатни.